ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ
- Η διατήρηση ανθέων σε διάφορα διαλύματα.
- Η επίδραση της θερμοκρασίας ψησίματος του κεϊκ στο φούσκωμα και τον χρόνο ψησίματος.
- Η επίδραση καυστικού υγρού σε διάφορες ποιότητες μαρμάρου.
- Η επίδραση της θερμοκρασίας διατήρησης στην αλλοίωση λιπαρών ουσιών.
- Η επίδραση του εμβαδού του δοχείου στην ταχύτητα εξάτμισης του οινοπνεύματος.
- Η επίδραση του φωτός στην αλλοίωση λιπαρών ουσιών.
- Η αποτελεσματικότητα φίλτρων νερού στην καθαρότητά του.
- Η ποιότητα εκτύπωσης μιας εικόνας σε διάφορους εκτυπωτές.
- Η σημασία της ατμοσφαιρικής υγρασίας στην διάρκεια αποθήκευσης πορτοκαλιών.
- Η επίδραση της συσκευασίας στην διατήρηση τυριού.
- Η ταχύτητα καύσης διαφόρων υλικών.
- Αφρισμός απορρυπαντικών σε διάφορες ποιότητες νερού.
- Η σημασία της οξύτητας στην παρασκευή μαρμελάδας.
- Η επίδραση του ηλιακού φωτός στην ποιότητα της πατάτας.
- Η σχέση των επιμηκύνσεων ελατηρίων σκουριασμένων και μη ανάλογα με το βάρος που τοποθετούμε.
- Η επίδραση της θερμοκρασίας στην διατήρηση της ποιότητας του κρασιού.
- Η επίδραση του σχήματος μακαρονιών στο χρόνο ψησίματος.
- Η επίδραση διαφορετικής αναλογίας χώματος και άμμου στον χρόνο στράγγισης των εδαφών.
- Η επίδραση της πυκνότητας υγρών στον χρόνο μετατροπή τους σε στερεά.
- Η αντοχή διαφότων ποιοτήτων ξύλου στη διάτρησή τους.
- Η σημασία της διαφορετικής συσκευασίας αλλαντικών στη συντήρησή τους.
- Η επίδραση αλατούχου νερού πάνω σε ένα είδος φυτού.
- Η επίδραση του αιθυλενίου στην ωρίμανση των φρούτων.
- Επίδραση του αλατιού στο σημείο βρασμού του νερού.
- Επίδραση του βάθους φύτευσης βολβών στην ανάπτυξή τους.
- Η επίδραση του αέρα στην αλλοίωση λιπαρών ουσιών.
- Η επίδραση προσθήκης διαφορετικής ποσότητας μαγιάς στην ποιότητα ψωμιού.
- Η θερμότητα που παράγεται σε ένα κύκλωμα το οποίο διαρέεται από ηλεκτρικό ρεύμα σε σχέση με την έντασή του.
- Η επίδραση τη θερμοκρασίας διατήρησης παραδοσιακής γιαούρτης στη ποιότητα αυτής.
- Η επίδραση διαφόρων συσκευασιών αυγών στην αντοχή τους.
- Η αντοχή διαφόρων ποιοτήτων μαρμάρων σε πτώση συγκεκριμένου βάρους.
- Πως επηρεάζει η θερμοκρασία τη διαλυτότητα ορισμένων στερεών ουσιών στο νερό.
- Η επίδραση διαφόρων υποστρωμάτων εδάφους στην καθ ύψος ανάπτυξη φυτών.
- Η μελέτη της βλαστικής ικανότητας του φυτού σε σχέση με την υγρασία
- Πως επηρεάζει η ποσότητα του λεμονιού στο χρώμα του μαύρου τσαγιού.
- Μεταβολή στο χρόνο στεγνώματος χρώματος ανάλογα με την ποσότητα διαλύτη που περιέχει.
- H αποσύνθεση των απορριμάτων σε σχέση με την θερμοκρασία.
- Λυγισμός ξύλινης ράβδου σε σχέση με το μήκος της.
- Η επίδραση της ποσότητας βουτύρου στην ευθρυπτότητα του κέϊκ.
- Η ταχύτητα αλέσματος του καφέ σε σχέση με την ποιότητά του.
- Η ρευστότητα της μαρμελάδας ανάλογα με την ποσότητα ζάχαρης που περιέχει.
- Η επίδραση του φωτός στην ανάπτυξη των φυτών.
- Η μεταβολή του χρώματος του φυτού σε διάφορες ποσότητες φωτός.
- Η επίδραση της θερμοκρασίας στο ψησιμο του ψωμιού.
Πηγή: http://kamarianou.blogspot.gr/